Dansfesten 2018

DANSFESTEN 2018 är den sjätte upplagan av Dans i Nords Dansfestival i Norrbotten, där publiken får möjlighet att uppleva både nyskapad dans med världspremiär under festivalen, samt dansdialoger, publiksamtal och spännande föreställningar i olika former.

Varje festival har olika teman och årets tema är ”Kvinnliga koreografer då och nu”. Publiken får här uppleva unga stjärnskott och återblickar till dansvärldens kvinnliga giganter.

DANSFESTEN inleds och avslutas med inslag från Unga Dans i Nord. Genom ett samarbete med danskonsulenten i Norrbotten genomförs Skapa Dans-tävlingen återigen under DANSFESTEN!

I urval:

21 september:
Christinasalen: Öppningsföreställning!
Unga Dans i Nord inleder festivalen.
Världspremiär av nyskapat dansverk av danskonstnärerna Astrid Boons och Pascal Marty.
Publiksamtal kl. 18:30 och föreställning kl. 19:00

22 september:
Kaleido: Dansdialog med publiksamtal med inbjudna dansgäster om dans, kvinnliga koreografer då och nu, med spännande dansinslag.
Start kl. 14:00.
Ekbergs Café håller öppet.
Fritt inträde!

Christinasalen: Norrbottens premiär för den humoristiska dansföreställningen ”Jessica and me
Publiksamtal kl. 18:30 och föreställning kl. 19:00
Förställningen ingår i dansabonnemanget DIN DANS I PITEÅ och är ett samarbete med Piteå Riksteaterförening. Förställningen turnérar genom Dansnät Sverige.

23 september
Christinasalen: Skapa Dans, koreografitävling för unga koreografer i Norr- och Västerbotten! Unga Dans i Nord i samarbete med Danskonsulenten i Norrbotten.
DIN ungdansensemble framför ett nyskapat dansstycke i ”mellanakten”.

Programmet och dess medverkande kommer att presenteras i sin helhet inom kort.

Biljetter: Ticketmaster.se, Studio Acusticums biljettkassa, Turistbyrån i Piteå eller med Swish i Christinasalens biljettkassa en timme innan förställningen.

Varmt välkomna!