DANSFESTEN 2020 –
Längtan, möten och framtidshopp!

Välkommen till årets Dansfest med tema ”Längtan, möten och framtidshopp!”

Program i urval:
Urpremiär av LOKI av och med Pascal Marty.
Urpremiär av THE CHEERLEADER av och med Eva Svaneblom.
Urpremiär av Ett samiskt requiem av och med Ola Stinnerbom och Gunnar Idenstam.
Nypremiär av Blocking Light av och med Anthony Lomuljo och Jerome Marchand.
Norrbottenpremiär av Gräs av och med Claire Parsons Co.

Dansfesten är Dans i Nords och Norrbottens egen internationella dansfestival med olika tematik som genomförs årligen sedan 2013.

Dansfesten samlar lokal, regional, nationell och internationell danskonst och har bidragit till att öka möjligheterna för Norrbottningarna att ta del av ett mångfacetterat utbud av dans som scenkonst.

Dansfestens innehåll har även filmats av SVT och visats på Avant Premiere i Berlin.

Delar av Dansfestens innehåll turnerar till Norrbottens samtliga kommuner genom Dans i Nords regionala turné Beyond words.

Årets Dansfest har temat Jubileumsåret 2020, med underrubriken ”Längtan, möten och framtidshopp!”, som knyter an till att Dans i Nord fyller 20 år 2020.

Jubileumsåret 2020 innehåller utvalda ”föreställningspresenter” till publiken som berör olika aktuella ämnen där tematiken ”Längtan, möten och framtidshopp!” finns i fokus.

Dans i Nord hann med två jubileumsmånader innan Coronapandemin stängde ner världen. Unga Dans i Nord hann t.ex. med att längta efter en hund i föreställningen ”Vill ha hund”, som gick på turné i Norrbotten.

I och och med de påfrestande Coronatiderna blev Dansfestens underrubrik ”Längtan, möten och framtidshopp!” ännu mer aktuell än att fira ett Jubileumsår. Det kan vi göra i framtiden!

Att längta till att få mötas igen och känna framtidshopp, upplevs än mer starkt och aktuellt idag p.g.a. hur vårt samhälle har påverkats av pandemin.

Dans i Nord välkomnar publiken till årets Dansfest och längtar efter att få möta er igen!

Självklart följer Dans i Nord Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer gällande publika evenemang och vissa delar av Dansfesten kommer att filmas och visas via länk.

Uppdateringar kommer att publiceras bl.a. här på hemsidan.